Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği’nden Tosyalı Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı’ya Ziyaret

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) Başkanı Yusuf Varlık ile Başkan Yardımcısı Mehmet Ulusoylar, Tosyalı hemşehrimiz Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı’yı makamında  ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği tarafından hazırlanan ve kendisine sunulan dosyaları detaylıca inceleyen Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı, notlar aldı ve dosyalarda belirtilen konularla yakından ilgileneceğini ifade etti.

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Başkanı Yusuf Varlık ise, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı’nın başarılarıyla Tosyalıların gurur duyduğunu belirtti.

Sayın Kaymakcı’nın Tosya ve Tosyalıların istek ve sorunlarıyla her zaman yakından ilgilendiğini belirten Varlık, şunları kaydetti : “ Geleceğimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızın, her zaman örnek aldığı Tosya’mızın medarı iftiharı Sayın Faruk Kaymakcı’ya bizleri kabul etme nezaketi gösterdiği için bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunarım. Kendisi, her zamanki mütevaziliği, sıcakkanlılığı ve olaylara pozitif yaklaşımıyla, çok yoğun mesaisine rağmen bizleri kabul etti. Tosya’nın gelişerek kalkınması adına, Tosya’mızın değerli yöneticilerine destek vermek için konuların muhatabı vatandaşlarımızla ve sektör temsilcileriyle birlikte hazırladığımız  raporların hepsine de ayrı ayrı cevap verdi. Kendi alanıyla ilgili olmayan konular hakkında da her zaman Tosyalıların yanında olduğunu, Tosya ve Tosyalılar için yapılan bütün çalışmalara destek verdiğini belirtti.”

Başkan Varlık, Sayın Faruk Kaymakcı’nın, Tosya’nın daha yaşanılabilir bir yer olması amacıyla, tenis kortu kurulması başta olmak üzere, şehre değer katacak bir çok projesinin olduğunu, bunların gerçekleşmesi halinde ise şehrin daha modern bir yer haline geleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Ziyarette, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan da yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir