Tosya’da Ayılar 10 Arı Kovanını Daha Parçaladı

Kastamonu’nun Tosya ilçesine inen ayılar 10  arı kovanına zarar verdi.

İlçede birkaç gün önce meydana gelen arı kovanlarına ayı saldırısının bir yenisi daha gerçekleşti.  Kaleyakası mevkisinde arıcılık yapan  Mustafa Kaymak’a ait arılığa giren ayılar 10 adet arı kovanını parçalayıp, içindeki balları yedi. Arılar telef oldu.

Kaymak, yaptığı açıklamada, Tosya’da yaklaşık 20 yıldır arıcılık yaptığını söyledi.

Yazın yüksek yerlere çıkardığı arılarını, kış aylarında ilçenin meyve bahçelerinin yer aldığı bölgeye getirdiklerini belirten Kaymak, şunları kaydetti :

“ Yıl boyunca bin bir emekle arılarımıza bakıyoruz. Onların daha kaliteli bal yapabilmesi için yüksek kesimlere, yaylalara, dağlara çıkartıyoruz. Orada gece gündüz arılarımızın başındayız. Onlarla ilgilenip, koruyup kolluyoruz. Ağustos ayında ballarını aldıktan sonra, arılarımızı şehirdeki uygun yerlere indiriyoruz. Burada arının kışı rahat geçirebilmesi ve kendi tüketebilmesi için kovanda bal bırakıyoruz. Dün gece arılığıma giren ayılar, 10 adet kovanımı kırarak içindeki balları yemiş. Kovandaki arılar da ölmüş. Sabah arılığıma gidince durumu farkettim ama artık iş işten geçmişti. Birkaç gün önce yine bir arıcı arkadaşımın arılarına da ayılar zarar vermişti. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir