Depremzede Öğrencilerden Tosya’ya Ziyaret

Çevreye Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında, Şanlıurfa Akabe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Kastamonu’nun Tosya ilçesini ziyaret etti.

Tosya ilçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, ziyarette yaptığı konuşmada, proje kapsamında, Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Şanlıurfa Akabe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kardeş okul olarak ilan edildiğini hatırlattı.

18 öğrenci ve 9 öğretmenden oluşan depremzedeleri ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirci, şunları kaydetti : ” Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremler hepimizi derinden üzmüştür. Devletimiz ile milletimiz el ele vererek bu felaketin yaralarını en kısa zamanda sarmak için yoğun bir çaba ortaya koymaktadır. Hep birlikte bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz inşallah. Bu ziyaretiniz aynı zamanda, kardeşlik ve dostluk adına gönül köprülerinin atılmasına da vesile olmuştur. ”
Konuşmaların ardından çeşitli hediyeler takdim edildi. İlçenin tarihi ve kültürel değerleri de misafir öğrencilere tanıtıldı.

Misafir öğrenciler daha sonra, Pınarbaşı ilçesinde bulunan Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesini de ziyaret ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir