Yağmur Ve Sel  Tosya’da Hayatı Olumsuz Etkiledi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağmur yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

İlçe genelinde etkili olan yağmur yağışı, cadde ve sokaklarda sele neden oldu. Yağış zaman zaman yerini doluya bıraktı. Sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Bazı iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Belediye ekipleri vidanjörlerle suyu boşalttı.

Sel nedeniyle şehir merkezinde oluşan çamur ve taşları Belediye ekipleri temizledi.

Kastamonu – Tosya karayolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ve belediye ekiplerinin çalışması sonucu temizlenen yol, kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Tosya Kaymakamlığı  ve Tosya Belediyesine bağlı ekipler, vatandaşların ve sürücülerin yağıştan etkilenmemesi için yoğun bir çalışma yaptı. Polis ekipleri, trafiğin yoğun olduğu noktalarda önlem aldı.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,” Sevgili hemşehrilerim, şehrimize yaklaşık 20-25 dakika önce başlayan yağmurla birlikte, çok aşırı derecede hızlanan bir yağış gerçekleşiyor.  Tosya Belediye Başkanlığı olarak bütün ekiplerimizle birlikte sahaya iniyoruz.  Lütfen acil bir durum olmadığı sürece evinizi yada bulunduğunuz  yeri kesinlikle terk etmeyin. Araçlarınızla trafiği yoğunlaştıracak ve kazaya sebebiyet verecek işlere girmeyelim. İnşallah kazasız belasız bu sıkıntıyı da, Rabbimizden gelen bu aşırı yağışın olumsuz yanlarını da hep birlikte bertaraf edeceğiz. Lütfen bulunduğunuz noktalardan araçla ve yaya olarak ayrılmamanızı önemle rica ediyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir