Tosya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı.

Tosya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.


Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Tosya Kaymakamı Suat Hatam ve Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola bayrama katılanların bayramlarını kutladı.


Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti :

“Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Protokolün Değerli Üyeleri,
Her fidanı sevgiyle büyüten fedakâr yönetici ve öğretmen arkadaşlarım,
Aydınlık yarınların güvencesi olan sevgili öğrencilerim,
Çok kıymetli hemşerilerim, değerli basın mensupları,
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına hoş geldiniz

Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal Egemenlikti, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı.

23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm noktasıdır, esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, Sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıdır 23 Nisan.

O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.

Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla Ulusal Egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.

Savaş ve pandemiyle kaygılanan dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız.

Sayın Kaymakamım, değerli misafirler
Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçli kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz.

Biliyoruz ki, bugün milletlerarası ilişkilerde; egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından etkili ve güçlü bir şekilde kullanılmaktadır. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek girişken, küresel düşünüp, yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerimizdedir. Bunu gerçekleştirebileceğimizden eminiz. Yapmakta olduğumuz bu kutsal görev her türlü takdirin üzerindedir.

Sevgili çocuklar, sevgili gençler;
Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri;
Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. “.

Ayrıca 6 şubat 2023 tarihinde yaşadığımız ve bir daha yaşamak istemediğimiz asrın felaketinde aramızdan ayrılan, her biri ailelerinin umudu olan sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran, minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor,

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajının okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve çeşitli gösteriler sahnelendi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.


Törene, Baro İlçe Temsilcisi Av. Erdoğan Güven, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Zekeriya Özmen, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, CHP Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Sayan Kefeli, MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, İYİ Parti Tosya İlçe Başkanı Mehmet Kaan Erdem, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir