AK Parti Tosya 7. Olağan Kongresi Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Kongresi’nde Mustafa Corcor başkan seçildi.

Doğramacı Gala Düğün Salonunda, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında alınan önlemler  çerçevesinde gerçekleştirilen kongreye tek liste halinde gidildi.

 AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, kongrede yaptığı konuşmada, 19 yıl önce kurulan AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar, başarıdan başarıya koşturduğunu söyledi.

Her alanda Türkiye’yi yeni hizmetlerle ve yeni hedeflerle buluşturduklarını belirten Çelik,” Beldelerimizin, ilçelerimizin ve illerimizin yılların beklentilerini hamdolsun bu süre içerisinde hayata geçirdik. Değerli hemşehrilerim, dünyayı 9 aydır kasıp kavuran, sadece sağlık sistemlerini değil, ekonomi başta olmak üzere tüm alanlara olumsuz olarak sirayet eden salgın sürecinden bahsetmek istiyorum. Türkiye AK Parti’nin iktidara gelişiyle birlikte, sağlık sisteminde büyük adımlar attı. Sağlıkta dönüşüm programını hızlı bir şekilde hayata geçiren ülke olduk.   Hükümetimizin bu alanda yaptığı en önemli çalışmalardan bir tanesi, vatandaşlarımız arasındaki ayırımı ortadan kaldırmaktır. Kılıçdaroğlu SGK genel müdürü olduğu dönemde, rahmetli Savaş Ay’ın programında ne görüntülerle karşılaşıyorduk, bizler neler yaşıyorduk. Bunlar hepimizin hafızalarında.” dedi

Hastane ve ilaç kuyrukları ile ilaca ulaşamama, özel muayenehanelerde ciddi paralar verilmesi ve bıçak parasının, AK Parti iktidarı döneminde ortadan kaldırıldığını ifade eden Milletvekili Çelik,

“ İsteyen artık, istediği hastanede, özel, üniversite ve devlet hastanesine  ulaşma imkanına sahip oldu. Sevk zinciri diye bir şey kalmadı. Aile hekimliği sistemini hamdolsun güzel bir şekilde şuanda uyguluyoruz.  Hedeflerimiz, daha iyi, daha güzel noktalara ulaşmak istiyoruz. Sağlık altyapımızı bu süre içerisinde ciddi şekilde geliştirdik. Sadece Kastamonu’dan bahsetmiyorum, bu bütün ülkemiz için aşağı yukarı aynı.  Kastamonu’da, Tosya Devlet Hastanemiz, Taşköprü Devlet Hastanemiz, şu anda eğitim ve araştırma hastanesine dönüşen 500 yatak kapasiteli Kastamonu Devlet Hastanesi olarak yapılan hastanemiz, İnebolu Devlet Hastanemiz, Araç Devlet Hastanemiz ve Devrekani Devlet Hastanemiz bunların  tamamı  AK Parti İktidarları döneminde yapılan hastanelerimiz.” diye konuştu.

Çelik, Şu anda inşası devam eden hastanelerinde olduğunu belirterek şunları kaydetti :

“ Cide Devlet Hastanemizi,  dün dolaştık gayet güzel bir hastaneyi Cide’ye kazandırıyoruz. Küre Devlet Hastanemiz ve Bozkurt Devlet Hastanemiz şu anda yapım aşamasında ihaleleri gerçekleştirildi. Diğer hastanelerimizin de hamdolsun şartlarını düzelttik. Alt yapıda iyi bir noktaya geldik. Şehir hastaneleri yapılıyor Türkiye’de.  Şehir hastanelerine karşı duran bir CHP ve onun bileşenleriyle karşı karşıyayız. İttifakı ile karşı karşıyayız. Şehir hastanelerine niye karşı çıkıyorsunuz.  Bugün şehir hastanelerinin ne kadar büyük işlev gördüğü, şu salgın sürecinde ortaya çıktı ve CHP burada açığa düştü. Siz bunları ön görecek ve planlayacak kapasiteye sahip değilsiniz. Bunlar şehir hastanelerine karşı durdukları kadar, Türkiye’yi bir ileri noktaya taşıyan büyük projelere de her zaman karşı oldular. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne karşı durdular. Aynı 1970’lerde ilk boğaz köprüsü yapılırken eylem yaptıkları gibi, bunu büyüklerimiz çok iyi bilirler. Bunlar Türkiye’nin gelişmesini istemezler, Türkiye’nin bir adım ileriye gitmesini istemezler.  Türkiye’nin İMF’ye mahkum bir ülke olmasını isterler. Değerli hemşehrilerim, bunlar otoyollara da karşı. Ne gerek var oto yollara diyenler, bu gün şu yada bu yol gecikmiş diye bahsediyorlar.”

Kastamonu’nun sağlık anlamında iyi bir noktaya geldiğini anlatan Çelik,” Daha iyi noktalara inşallah ilerleyeceğiz. Bugün böyle bir salgına karşı, hem tedavi yöntemlerimizle, hem sağlık altyapımızla, hem yoğun bakım ve diğer yatak sayılarımızla çok güzel bir şekilde bununla mücadele eden sağlık sistemimiz var hamdolsun. Dünyada bugün örnek gösteriliyoruz. Ama bugün CHP ve diğerleri Türkiye’nin imajını kötülemek için ellerinden ne geliyorsa onu ortaklarıyla birlikte yapmaya devam ediyorlar. Onlar yapmaya devam etsin biz doğru bildiğimiz yolda, inandığımız yolda inşallah yürümeye devam edeceğiz. Değerli hemşehrilerim, 7. Olağan Kongre sürecimiz ilerliyor hamdolsun. Biz bu kongre sürecini de teşkilatlarımızın yenilenmesi açısından önemli buluyoruz. Bu kongre sürecimizde görev alan teşkilatlarımız 2023 hedeflerine bizi inşallah taşıyacaklar. Çok büyük bir görev üstleniyorsunuz, bunun farkındasınız.  Şuanda Türkiye’yi tekrar  İMF’ye mahkûm etmek isteyen, otel köşelerinde  İMF yetkilileriyle gizli gizli buluşan, ortaklarımızla birlikte iktidara geleceğiz diyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. Ortakları kimler bunların, kimler olduğunu siz biliyorsunuz. Terör örgütlerinin sözcülüğünü yapan partiyle ortaklar, HDP ile ortaklar. Biz ortak değiliz diyorlar, inkar ediyorlar ama, HDP’nin yetkilileri öyle söylemiyorlar. İstanbul ve diğer illerde aday göstermiyorlar, CHP adaylarını açık açık desteklediler. Hatta  CHP’ye bu ortaklığı açık açık söyleyin diyorlar, artık gizlemeyin diyorlar. Bunu söyleyen HDP’liler. Bütün bunlar gözümüzün önünde. Bu ülkeyi yönetmek nereden geçiyor, bu eleştirileri yapanlara söylüyorum, Cumhurbaşkanı olmaktan geçiyor değilmi. Bu eleştirileri yapıyorsunuz. Türkiye’de en fazla payı almış ikinci parti olan CHP’nin genel başkanı Kılıçdaroğlu, ben adayım diyebiliyormu.  Senin genel başkanın, Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkmaya cesaret edebiliyormu.  Tosyalı hemşehrilerim. Ben adayım diyebilen bir Kılıçdaroğlu varmı. Yok cesaret edemez, cesareti yok. İşte ben buradaki temsilcilerine defalarca söyledim, buna cevap veremezler, verecekleri herhangi bir cevapları yok.” İfadelerini kullandı.

Tosya’ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Çelik,” Tosya Organize Sanayi Bölgesi’ni  hamdolsun hayata geçirdik. Tosya Devlet Hastanesi’ni yeniden inşa ederek hizmete sunduk. Fen lisesini, huzurevini, birçok il merkezinde yokken atık su arıtma tesisini hayata geçirdik. Tosya’mızda iki defa TOKİ’yi hayata geçirdik. Şimdi de 100 konutluk 3. TOKİ ihalesi hamdolsun gerçekleşti. Bu hizmetler gerçekten Tosya’mızın çehresini değiştirdi. SGK merkezini hizmete aldık. Şuanda Tosya’mızın beklentisi olan hükümet konağıyla ilgili de, gerçekten proje ve planlama safhasında Kazım başkanım büyük çabalar sarf etti. Bizde elimizden ne geliyorsa desteği verdik. Bugün hamdolsun Tosya Hükümet Konağımızın kaba inşaatı bitme aşamasında.” dedi.

 Milletvekili Çelik, Tosya’da okulların yenilendiğini belirterek,” Yavuz Selim İlkokulu inşallah ikinci yarıyıla yetişecek. Atatürk İlkokulu inşallah 15-20 güne tamamlanıyor. Dumlupınar Ortaokulumuzun ihale  hazırlıkları devam ediyor. Şehit Er Murat Çökmez Ortaokulu’nu, eski Atabinen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu’nun yerine yapıyoruz. Yapımında inşallah son aşamaya gelindi. Yıkım çalışmalarıyla ilgili ihaleler yapılmış durumda. İmam Hatip Lisemizin güçlendirme çalışmaları inşallah devam ediyor. Okul altyapımızla ilgili, hem Kastamonu merkezde, hem Tosya’da ve diğer ilçelerimizde ciddi aşamalar kaydettik. Son 3 yıldır gerçekten büyük hizmetlere imza atıyoruz. Bunları halkımız görüyor. Kastamonu’da Organize Sanayi Bölgesi yoktu, AK Parti gelene kadar. 4. Organize Sanayi Bölgemizi, Kastamonu, Seydiler ve Tosya’dan sonra,  Taşköprü’de inşallah bu yıl bitiriyoruz. İlk fabrikanın  temel atma törenini gerçekleştirdik. Değerli hemşehrilerim, biz çok çalışacağız. Bu milleti aldatmalarına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Tosya’da, 16 kilometre sulama kanalının da yenilendiğini hatırlatan Milletvekili Çelik, “  İFAT projesi, bunun üzerinde uzun yıllarıdır çalışıyoruz. 2015 yılından itibaren ciddi bir çalışma içerisine girdik. Kastamonu bu manada iyi bir mesafe aldı kırsal kalkınma anlamında. Türkiye’de 6 ilde uygulanacak bir proje söz konusu İFAT projeleri. Bunlara bu sene 125 milyon lira kaynak ayırıldı. Bunun 27 milyon lirasını Kastamonu aldı. Türkiye’de en fazla ödeneği de hamdolsun Kastamonu aldı. Bu manada, Suluca, Küçükkızılca, Çukur, Sofular, Yenidoğan ve Kuşçular köyleri sulama kanalı yenilemeleri, Yukarıkayı köyü kapalı sulama sistemi inşallah bakanlığımız bu ihaleleri gerçekleştirecek. Köylerimizdeki imkanlarımızı inşallah daha da artıracağız. KÖYDES çalışmalarından bahsetmek istiyorum. KÖYDES çalışmaları, gerçekten Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyondur. 2005 yılından itibaren köylerimizde su ve yol hizmetlerini, özel idarelerimizin yanına, bakanlık desteğimizle daha hızlı bir şekilde hamdolsun hayata geçirdik. Birçok köyümüzde su yoktu. AK Parti iktidara geldiğinde, bu yaptığımız sistemlerle 15 yılda yaklaşık 400- 500 milyon lira para geldi Kastamonu’ya. Kastamonu Türkiye’de 51 il arasında  KÖYDES ödeneğinin birinci sırada alıyor. Bir buçuk milyar lira ödeneğin yirmide biri hamdolsun Kastamonu’ya geliyor. Biz 18 yıldır milletimizin hizmetinde olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. 2024 geldiğinde inşallah tüm ilçelerimizde, belediyelere talip olacağız. Milletimiz, kimin daha iyi hizmet ettiğini zaten görüyor. Karşılaştırmasını emin olun yapıyor.” diye konuştu.

 Tosya Adliye binası hakkında da bilgi veren Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı,” Geçen ay açıkladığım gibi, Tosya Adliyemizin ihalesinin EKAB’a girişi 30 Eylül’e kadar yapılması planlanıyor.  30 Ekim itibariyle de ihalesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Son aldığım bilgi bu şekilde. İnşallah Tosya’mızı da tarihi dokusuna yakışır bir adliye sarayıyla buluşturacağız.”

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü de,” İnandığın yolda yürü sloganıyla başlattığımız kongrelerimize, bugün Tosya ilçemizle devam ediyoruz.  Bu aziz ve necip millet, 14 Ağustos 2001 yılında Türk siyasi hayatına yeni bir anlayış olarak, AK Parti siyasetini, Türkiye siyasetinin merkezine yerleştirdi.  O günden bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizde, ilimizde adeta devrim niteliğinde bir çok yatırımlara imza attık şükürler olsun, atmaya da devam ediyoruz. AK Parti, halkın sesi, milletin partisi, AK Parti hepimizin partisi. Sayın Cumhurbaşkanımız, “ Gönül seferberliği “ adı altında yeni üye kayıt çalışması başlattı. Biz bu üye kayıt çalışmalarına, tüm ilçelerimizde, tüm teşkilatlarımızla birlikte devam ediyoruz. Tosya’dan beklentimiz çok büyük, sağ olsun üç gün önce görüştüğümüz bir köyümüzde 50 kişiyi üye yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Tüm köylerimizde, tüm mahallelerimizde, tüm teşkilatımızdan üye çalışmalarıyla ilgili gayret ve destek bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bizlere yol arkadaşları eklememiz gerekiyor, yanımıza almamız gerekiyor. Bu kutlu davada, bu güzel yolda halkalar eklememiz lazım.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor ise,” Demokrasimizin gereğini bugün sizlerle birlikte yerine getiriyoruz. İnandığımız tüm değerler uğruna, milletimize hizmet için durmak yok, yola devam sloganıyla, Cumhurbaşkanımızın yanında hepimiz birer neferiz. Yeni dönemde, siz yol arkadaşlarımızla ve yönetimimle beraber Tosya’ya hizmet etmek için aday olduk. Temennimiz bu kutsal yolda,  Allah’ın izniyle ve sizlerin destekleriyle yola devam etmek istiyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste halinde yapılan seçimde, Mustafa Corcor, ilçe başkanlığına seçildi.

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir