Tosya’da Yeni Sezon Pirinçleri Satışa Sunuldu.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, bu yıl 10 bin dekar alanda hasadı yapılan pirinçler satışa sunuldu.

Tosya Tarım ve Orman Müdürü Ali Çakar, yaptığı  açıklamada, ilçe genelinde 2023  yılında 7  bin ton çeltik hasadı yapıldığını söyledi.

Tosya’da pirincin  Devrez Çayı kenarında bulunan tarım arazilerinde yetiştirildiğini hatırlatan Çakar, şunları kaydetti :

“Ilgaz Dağları’ndan gelen berrak ve temiz kar sularıyla beslenen Devrez Çayı’ndan sulanan tarım arazilerimizde, coğrafi işarete sahip  Tosya’ya has Sarıkılçık pirinci başta olmak üzere, Yaşar, Maratelli, Tosya Güneşi, Efe, Yatkın ve Osmancık gibi bir çok çeşit pirinç yetiştirilmektedir. Yıl boyunca bin bir emekle üreticilerimiz yaklaşık 10 bin dekar alanda çeltik yetiştirdi. 1 ay önce ilçe genelinde çeltik hasadı tamamlandı 7 bin ton çeltikten 3 bin 850 ton pirinç elde edildi. Çeşitli aşamalardan geçirilen pirinçler satışa hazır hale geldi. Üreticilerimize bereketli satışlar dilerim.”

Tosya pirinç pazarında pirinç satan Sadık Dişli de, iş yerlerinde yeni sezon pirinçlerin satışına başladıklarını, Sarıkılçık pirincinin kilogramını 70 liradan, diğer pirinç çeşitlerini ise 35 lira ile 50 lira arasında  satışa sunduklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir