Tosya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, kutlamalar kapsamında makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal ve Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil  törene katılanların bayramlarını kutladı.

Törende konuşan Kaymakam Ünsal, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde mazisi şan ve şerefle dolu yüce Türk milletinin işgallere karşı göğsünü siper edip kurtuluş mücadelesi vererek inşa ettiği Cumhuriyetin  100. Yılının kutlandığını söyledi.

Bugünün en büyük bayram olduğunu belirten Ünsal, şunları kaydetti :

“ Cumhuriyet, milletimizin varlığının ve onurunun adıdır. Cumhuriyet, tarihe gömülmek istenen milletimizin yeniden dirilişinin destanıdır. Cumhuriyet, ırkı, dini ve inancı ne olursa olsun her bir vatandaşımızın ortak varlığı ve ortak teminatıdır. Cumhuriyetin ilanıyla Türk milletinin ve devletinin varlığı ve istikbali ebedileşmiş, eşitlik ve özgürlük gibi kavramlar toplumsal hayatımızda yer almaya başlamıştır. Herkese yönetime katılma hakkı veren cumhuriyet, bireylerde vatandaşlık bilincinin oluşmasına vesile olmuştur. Makama, mevkiye, şan ve şöhrete bakılmaksızın her bir Türk vatandaşı, cumhuriyetin hem sahibi hemde varisidir. Hepinizin bayramını kutlarım.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve çeşitli gösteriler sahnelendi. Protokol üyeleri tarafından yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesinin ardından geçiş töreni düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir