Tosya Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi Törenle Hizmete Açıldı

İlçeye bağlı Berçin köyü mevkisinde inşa edilen tesiste düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, törende yaptığı konuşmada, belediyenin hayata geçirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Tosya’nın suyunun aşırı derecede kireçli olduğunu hatırlatan Kavaklıgil, şunları kaydetti :

“ Allah nasip kısmet ederse tesisimizin startını bugün veriyoruz . Ocak ayına varmadan çaydanlıklarda kireç kalmayacak Allah’ın izniyle. Hayırlı uğurlu olsun. Tosya’mızın suyunu belli bölgelerimizden pompalarla basarak sizlerin hizmetine sunuyorduk. Bu pompalara aylık ödediğimiz elektrik faturası 750 bin liraydı. Aylık 750 bin lira Tosya Belediyesi elektrik faturası ödüyordu. Şükürler olsun bu tesisimizden  bugün itibariyle  Tosya’nın yüzde 98’ine su vereceğiz. Nüfus 70-80 bine kadar bu tesis bu suyu sağlayabilecek. Ve bu işletmenin maliyeti sadece ve sadece aylık 50 bin lira. Tosya Belediye Başkanlığının bu tesisle beraber aylık 700 bin lirası cebinde kalacak. Oda size hizmet olarak dönecek. “

MHP MYK üyesi Yüksel Aydın  ise yaptığı konuşmada, tesisin öneminden ve Tosya Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yatırımlardan bahsetti.

Tosya Müftüsü Mahmut Uluşahan’ın yaptığı duanın ardından açılış kurdelesi kesildi ve tesis gezildi. Açılışın ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

Törene, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, ilçe belediye başkanları , protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir