Tosya’da Yeşil Alanlara 40 Bin Adet Menekşe Dikildi.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, bahar çiçeği olan 40 bin adet hercai menekşenin sahada yerini aldığını açıkladı.

Kavaklıgil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hedeflerinin yem yeşil bir Tosya olduğunu söyledi.


Tosya Belediyesine ait seralarda başlatılan kapasite artırım çalışmalarının neticesinin alındığını belirten Kavaklıgil, şunları kaydetti :

“ İç ve dış mekan süs bitkilerinin daha fazla üretilmesi için gerekli ortamlar sağlanarak şehrimizin güzelliğine güzellik katacak bir birimimiz daha kompleks bir hal almıştı. Gelinen noktada 4 mevsim boyunca hava şartlarına uygun süs bitkilerinin yetiştirilmesi için tüm şartlar sağlanarak üretim sayısı artırıldı ve bahar çiçeği olan 40 bin hercai menekşe sahada yerini aldı. Yaz mevsimi boyunca yine yeşil alanlarımızı renklendirecek, 50 bin adet kadife, 30 bin adet petunya, 30 bin şeker begonya ve 5 bin dahlia çiçeği ise hazır. Bununla birlikte yine seralarımızda yıl boyunca aralıksız bir şekilde çok yıllık dış mekan süs bitkilerinin köklendirilmesi ise devam ediyor. Tosya Belediye Başkanlığı olarak en önemli projelerimizden biri ise şehir merkezimize en yakın Üç Oluklar Mesire Alanının genişletilerek siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunulması. Şu anda projeleri tamamlanan ve inşallah kısa sürede yapım çalışmalarına başlayacağımız proje bittiğinde mini bir botanik park görüntüsü ortaya çıkacak. Projede kullanılmak üzere 16 farklı çeşit dış mekan ağaç ve çalı tipi süs bitkileri olan 📌berberis, 📌taflan, 📌gilaburu, 📌çınar, 📌leylak, 📌lavadin,📌aura, 📌limon selvi, 📌mazı, 📌ateş dikeni, 📌yeşil leylandi, 📌mavi leylandi, 📌mavi ladin, 📌beyaz kuş, 📌japon eriği ve 📌fıstık çamı ağaçları ise yine seramız tarafından hazırlandı.

HABER VE FOTOĞRAF KAYNAK : TOSYA BELEDİYESİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir