Tosya’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Düzenlenen Törenle Kutlandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, muhtarlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tosya Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Elvan Natur, törende yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 50 bin 278 muhtarın görev yaptığını hatırlattı.

Muhtarların  kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini belirten Natur, şunları kaydetti :

“ Muhtarların devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi  olduğu aşikardır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahalle ve köyde  devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte olup halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.”

Törene, Tosya Kaymakamı A. Ferhat Özen, Tosya Belediye Başkan Vekili Sefa Abayın, protokol üyeleri ile  mahalle ve köy muhtarları katıldı.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir