Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği Başkanı Yusuf Varlık’ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Tosya Gelişim ve Kalkınma Derneği (TGKD) Başkanı Yusuf Varlık, Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türk milletinin gazi bir millet olduğunu ve bu milletin bir mensubu olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Türk kahramanlığının hareket noktasının vatan ve millet sevgisi olduğunu belirten Başkan Varlık, mesajında şunları kaydetti:

“ Bu anlayışın bir eseri olarak şanlı tarihimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin kahramanlıklarıyla, canları pahasına verdikleri mücadeleler ve büyük zaferlerle doludur. Bugün ülkede huzur, dirlik ve düzen içinde yaşıyorsak, bu kahramanlık fikri ve bu fikir uğruna kendi canını ortaya koyabilen insanlarımız sayesindedir. Dünya tarihine mal olmuş bir kurtuluş destanı ile kazanılan bu vatan,  bizlere şehit ve gazilerimizle birlikte emanet olup,  bu güne  kadar yeni şehitler ve gaziler vermekten korkmaksızın korunmuş ve aynı inançla ebediyyen korunacaktır. Bu anlamlı gün vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu   Mustafa Kemal Atatürk’e  Mareşallik ve Gazi unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü kutlar, bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlara  saygı ve minnet duygularımı sunarım.”

.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir